Despre politica, reloaded

Inca nu e oficial, doar partial, dar chiar si asa, romanii se pot mandri ca au invins organismul corupt al rosilor. Comunicatul de la BEC de la ora 10:20 il arata invingator pe Klaus Iohannis, pe care l-au votat 54.50% din alegatori. Poate nu pare mult, dar este.

Este o diferenta imensa intre cele 54.50% ale lui Iohannis si cele 45.49% ale lui Victor Ponta. E o diferenta de comportament si mentalitate, si nu neaparat de educatie. E o diferenta de principii care razbate dincolo de discursuri savuroase cu tenta de „paine si circ” si dincolo de discursuri demagogice si poate prea pedante.

Asa ca acum, in ziua lui 17 noiembrie, care (sper eu) va fi fara de ghinion, noi romanii ne vom putea lauda cu o mini-victorie.

E doar mini, pentru ca doar ne-am ridicat fundul de pe canapea si am iesit la vot. Atata tot. Greul de-acum incepe. Un greu impus de o majoritate pesedista in multe din institutiile statului, un greu facut infinit mai dificil de spiritul de capusa care de multe ori ne domina, un greu cu care nu se lupta doar presedintele nostru. E greul nostru, „greaua mostenire” invocata de smecherii de partid ca sa-si scuze nesimtirea si noua indolenta.

Greul asta imi aduce in minte o vorba – aia cu „fii schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume”. Poate ca de azi vom fi si noi schimbarea pe care o vrem de la liderul nostru. Poate ca de astazi vom arata ca ne meritam presedintele si intr-un sens pozitiv, si poate ca de astazi vom fi mai responsabili cu noi si cu politicienii pe care ii giram.

Greul de-acum incepe.

One thought on “Despre politica, reloaded

Lasă un răspuns