iPhone 3GS, un smartphone de top

Cand nu stii cu ce sa te mai dai pe Facebook si cand toti prietenii tai hipsteri au deja Nokia 1100, cea mai buna alegere pe care poti s-o faci este un iPhone 3GS.

Telefonul de top de la Apple, lansat in iunie 2009, sigur nu te lasa balta in niciun moment al zilei. E dotat cu de toate, specific lui 2009 (in 2013 toata lumea umple telefoanele cu nuclee si alte balarii, plus bloatware, so who wants them?!), asa ca la o atingere de buton de home ai asa:

– touchscreen capacitiv
– Corning Gorrila Glass
– vibratii
– jack de 3.5mm
– memorie interna de 8 / 16 / 32 GB
– 256 MB RAM
– HSDPA, 7.2 Mbps
– Wi-Fi 802.11 b/g

Si asta e doar inceputul.

E un telefon Apple, deci esti in permanenta legat la iTunes si alte aplicatii (eu am Nike + iPod, Weather de la Yahoo!, Stocks, bla bla bla). In afara de asta, ai mesaje si functia de apelare, cum e si normal, un browser incorporat care functioneaza perfect (pentru 2009) si un client de Mail care merge si nu prea.

Nu va lasati pacaliti de fanboys, iPhone 3GS e cel mai tare telefon pe care il poate avea un hipster. Are forma aceea fascinanta de barcuta, fara a avea sensibilitatea iPhone-ului 4 sau 4S.

Butoanele de care o sa va indragostiti sunt (evident) cel de Home, cel de Mute si cel de blocare. Apasarea continua a butonului Home va garanteaza o vizita in service de cel putin 2 saptamani.

iPhone 3GS face poze si reda muzica, deci se poate spune ca e un telefon multimedia. Uneori, daca ai noroc, reda si video-uri (in special de pe Youtube). Nu exista buton dedicat pentru foto, dar ma bucur ca microfonul de la castile Apple functioneaza drept telecomanda. Pozele sunt superbe (pentru 2009), asa ca poti face linistit poze direct cu 3GS-ul si sa le urci ca atare pe Instagram. Promit ca diferenta nu se simte!

De asemenea, 3GS-ul iti permite update de soft. Ca sa fii in rand cu lumea (Twitter si Facebook integration + iCloud + iMaps) ai nevoie de iOS 6.1.3, pe care poti sa-l instalezi fara probleme pe telefonul tau vechi de 4 ani. O sa ruleze cu vreo jumatate de secunda de lag, dar e okish.

Basca, modului pentru SIM e cel clasic, deci poti sa cari totusi un 1100 dupa tine, in caz ca-ti moare bateria.

Acest review este o descriere exacta a functiilor unui telefon de 2009 in anul de gratie 2013.

3 thoughts on “iPhone 3GS, un smartphone de top

  1. Pingback: Despre lucruri stricate | Nimic

Lasă un răspuns