Despre nume

Fac parte din partea aia din popor binecuvantata cu nume de sfinti. Pentru ca ai mei parinti au considerat ca e necesar sa fiu protejata de diversi barbosi, m-am ales cu nume legate de Sf. Mihail si de Sf. Andrei.

Nu ma deranjeaza, ba chiar ma incanta. Ma incanta sa am nume puternice, pentru simbolurile pe care le poarta si insemnatatea pe care o au pentru crestinism (de orice fel ar fi el).

Nu ma intelegeti gresit, orice religie e buna, nu-s ortodoxa si nici in altfel, doar ca imi place sa stiu ca port numele unui arhanghel (Mihail = care se aseamana cu Dumnezeu) si numele primului apostol (Andreas = razboinic). Chiar daca aceste nume sunt in varianta feminina, tot asta inseamna si nu le stirbeste din farmec.

E ceva sa stii ca primul tau nume inseamna tot ce-i masculin si putere si ca al doilea tau nume il descrie tocmai pe invingatorului raului personificat. Si, pentru nu stiu ce motiv, chestia asta m-a facut sa cred ca am foarte multa putere, putere sa fac ce vreau, si m-a facut sa cred foarte mult in mine. Conteaza foarte mult numele, mai mult decat ati crede vreodata…

2 thoughts on “Despre nume

Lasă un răspuns