Job Related

Era o perioada in care eram timorata la serviciu. Fiind genul de om care se implica, dar avand o mica problema, mai exact paranoia, traiam tot timpul cu senzatia ca ce fac nu e bine si ca, daca seful te cheama in biroul lui, ceva e naspa. Mai precis, te da afara.

Fac parte din categoria de angajati care are nevoie de aprecieri verbale si in scris, iar angajatorii fac parte, macar in principiu, din categoria „zgarciti la complimente”. E suficient sa spun ca relatia asta e usor dezechilibrata. Eu nu stiu ca oamenii aia sunt multumiti de munca mea, ei nu stiu ca trec prin chinurile iadului de fiecare data cand suna telefonul.

Timpul mi-a dovedit, de cateva ori pana acum, ca doar paranoia e in floare si ca eforturile mele nu trec neobservate.

La fostul job am avut parte de multe beneficii si bonusuri si mariri, in conditiile in care in echipa mea nu se dadeau bonusuri. La actualul job am plutit oarecum in deriva pana acum, dar se pare (cel putin pana acum) ca lucrurile se vor redresa.

N-o sa inteleg niciodata de ce sunt genul de om care vrea sa faca bine. Sa-si duca treaba la bun sfarsit, cu rezultate bune si foarte bune si, mai ales, palpabile.
Gandind-o la rece – adica genetic vorbind, parintii mei s-ar fi scaldat in zeama care ma incalzea pe mine pana recent.
Gandind-o in pur spirit romanesc, jobul meu ar fi fost mai mult decat suficient celor carora le place sa leneveasca la birou.

Salariul nu e nici mic, nici foarte mare. Stressul e aproape inexistent. Sefii sunt ca sa fie. Poti sa faci o multime de chestii pe-aici care sa nu tina de munca si sa nu-ti zica nimeni nimic. Si-atunci? Eu de ce vreau sa schimb lucruri? De ce sunt nemultumita? De ce nu-mi convine?

Pentru ca intotdeauna am zis ca jobul asta e pentru femeile carora le place sa fie intretinute. Pentru cei care vin la serviciu, ca sa nu doarma acasa si sa primeasca bani pe asta. Am nevoie sa simt ca fac ceva, sa simt ca pun umarul la treaba. Si cumva, in locul asta nu e locul meu. Iar faptul ca lucrurile se vor anima (asa se promite) nu inseamna ca m-au castigat.

Lasă un răspuns