Ce-si doresc femeile

MadonnawhorecomplexDaca Eminescu a stat si s-a perpelit pret de cateva strofe in care si-a spus oful legat de patria muma, semn ca pana si o natie asa dezbinata are sanse la fericire, cand vine vorba despre femei lucrurile se complica in asemenea hal incat viata m-a invatat ca mai bine tac decat sa ma dau desteapta.

Pentru ca in primul rand o femeie vrea sa fie perceputa drept desteapta. Nu neaparat sa fie, cat sa lase impresia ca e desteapta. Cand eram eu mica, nu era jignire mai mare pentru mine decat sa-mi spui ca-s proasta. Puteai sa-mi spui ce voiai tu – ca-s grasa, incompetenta, nu stiu sa bat un cui, whatever, dar sa nu ma faci proasta. Nu te-as fi crezut oricum ca mi-ai fi zis ca-s grasa, incompotenta si ca nu stiu sa bat cuie, dar daca-mi spuneai ca-s proasta, incepeam sa demontez fiecare cuvant in parte, in cautarea demonstratiei supreme.

Apoi, o femeie vrea sa fie frumoasa. Si dupa aia buna. Si dupa aia sexy. Si la final de tot, vrea sa aiba clasa. Pentru barbatii confuzi, nu, lucrurile astea nu inseamna toate aceeasi chestie, o femeie face diferente sesizabile intre ele si fiecare isi are rolul bine determinat in piramida care este sufletul femeii, conform lui Maslow.

Dupa ce te-a dat gata cu creierii si fizicul, femeia vrea apoi sa te ameteasca cu abilitatile de casnica. Cat bine invarte sarmaua aia mititica si cat de bine sterge praful de pe televizor. Care e cel mai bun fel de Domestos si ce otet balsamic trebuie pus ca sa curete petele de pe covor.

Dupa ce te-a cucerit cu ce-i in stomacul tau, o femeie trebuie sa fie si independenta. Adica na, ea iti gateste, dar ar putea sa nu. Asteapta s-o duci cu masina, dar stie si ea sa dea din covrig. Are jobul ei, unde e smecherie peste topurile de hartie si benzile scotch, si sincer, n-are nici cea mai mica nevoie
de tine!

Si dupa ce o femeie trece prin tot chinul de a te cuceri prin o mie de feluri, dupa aia iti va da ignore, ca ti-a facut un bebe mic si plangacios. Pentru ca jobul asta o sa-i ocupe cel mai mult timp si o sa-i faca cea mai mare placere (conform unora), si tu te vei trezi la coada clasamentului, cu o gagica mai bataioasa ca oricand, mai dependenta de tine ca oricand si mai devotata ca oricand.

Dar pentru toate astea o femeie are nevoie de mail mult de 24 de ore. Timp in care sa doarma, sa manance fara sa se ingrase (de preferat), sa mearga la shopping de pantofi, sa se plimbe, sa faca doar ce are chef, sa te iubeasca si sa te urasca.

Vorba aia, daca Beyonce are tot 24 de ore intr-o zi si se descurca atat de bine, noi de ce nu balansam independenta cu maritisul, jobul cu crescutul de plozi si machiajul natural cu unghiile false?!

Pic.

Lasă un răspuns