Despre scandalul Vice – East European Comic Con 2015

Armata de nerzi a castigat! Yay!

vice

La aproape jumatate de an de cand unii au murit pentru ca faceau misto de o religie, altii au reusit imposibilul – l-au dat jos pe domnul Radu Alexandru, alias Pitici Gratis, de pe Vice.com.

De ce?

Pai simplu – a indraznit sa se ia de cosurile de pe spate ale participantilor la East European Comic Con. Nu, nu exagerez, fix asta a facut – la cel mai mare propriu.

Printre mistouri fine la adresa dezirabilitatii fizice (reale sau inchipuite) ale unora dintre participantele la cosplay si atente remarci facute despre un personaj care nu pare sa hodor prea multe, Radu Alexandru s-a trezit stropit din cap pana in picioare de gasca de tocilari suparati ca ei au fost la un eveniment marfa si de care altcineva a facut misto.

Acum, sa fim intelesi.

Eu, in trecuturile mele, eram mare forumista pe anime-mania.ro si m-am imprietenit relativ virtual cu tipul care a facut din East European Comic Con o realitate. Un tip de altfel bine intentionat, cu vadite sechele Game of Thrones, pentru ca altfel nu-mi explic de ce mereu cheama un actor din serialul ala.

Apoi, tot in trecuturile mele de bloggereala, ma dadeam pe piticigratis.blogspot.com sau ce site era inainte, si am primit de toate – de la injurii la propuneri porno, pe care nu le-am luat o clipa in serios. Dar! Am invatat ca asa e Radu, ii place s-o molfaie la rece si, daca te si enerveaza cu chestia asta, o s-o faca mai abitir ca inainte, cu si mai mult spor.

Buuun, 1+1 fac 2, de obicei, doar ca de data asta fac 3.

Radu s-a dus la East European Comic Con cu acreditare pentru Vice, a scos cateva glume la care eu am ras, si activistii de internet s-au dat pe ON si au dat jos articolul.

Acum, eu inteleg foarte bine si punctul lor de vedere, pentru ca si eu am fost jignita, heitarita, bullied pe internet si in viata reala, si alte diverse.

Il inteleg si pe Radu, ca asa mananca si el o paine cu unt dimineata. Nu mai zic de faptul ca articolul scris de el era amuzant si avea pe langa poze comentarii pe care le-as fi facut si eu cand radeam cu prietenii (sa fim seriosi, toti suntem niste balene pline de prejudecata, in special cand vine vorba de aspectul fizic al altora). Si nu mai zic nici de faptul ca articolul lui semnala fix motivele pentru care eu am ales sa nu ma duc la Comic Con.

Ce nu inteleg, insa, este furia asta a Comic Con-ului si a gastii sale de copii uber-protectori, care urla tare „hate speech” si „troll” si mai stiu eu ce, si pune pumnul in gura unei persoane venita sa-si dea cu parerea in mod satirico-umoristic (doar nu va asteptati de la Vice la analize serioase!), pe principiul „libertate, frate, dar sa-mi placa mie, sa zici de bine si sa fiu de acord cu ea”.

Plus ca felul in care cel care se recomanda drept manager la EECC a ales sa raspunda la articolul respectiv nu e foarte profesional si nici nu ii aduce prea multa cinste, daca voia sa demonstreze ca evenimentul lui e unul de soi, a reusit doar sa puna egal intre felul in care s-a scris despre eveniment si cum a scris creatorul lui.

EECC

 

EECC2

Parca nici chiar asa… Je Suis Pitici Gratis?

3 thoughts on “Despre scandalul Vice – East European Comic Con 2015

  1. Pingback: Despre cosplayeri la Comic Con | Roxana-Mălina Chirilă

Lasă un răspuns