Despre concertul Peter Gabriel

M-am nascut in era gresita. Eu v-am mai spus care e treaba cu muzica si viata mea, si cum se leaga toate in ritmuri dubios de delicios de eclectice (sa nu uitam poezia, va rog!), si lucrurile astea dubios de delicios de eclectice sunt lucrurile care ma fac fericita.

Si cum sunt eu fericita? Cu niste muzica. De (cam) orice fel.

Peter Gabriel face parte din artistii pe care mi-i amintesc cu ochi de copil cuminte, privind la televizorul cu mii de tonuri de gri (exagerez, probabil ca un Brick Game are mai multe tonuri de gri decat televizorul meu Olt), dar admiratia mea pentru el nu s-a estomat de-a lungul timpului.

Evident, a intervenit selectivitatea si „raportarea” in functie de era corelata cu sentimente, dar Peter Gabriel a ramas mereu pe un loc fruntas in preferintele mele.

Tin minte ca acum cativa ani, prin nu stiu ce circumstante legate de un FTP de-al unui prieten, a tras cu ochiul la un desktop de copil piratacios, plin cu torrente, care torrente erau catre albumele lui Peter Gabriel. Pe vremea aia rareori gaseai torrente cu discografii full, iar de muzica lui nenea, cumparata din Romania, sa nu glumim. (Stiu, e urat si rusinos sa spun ca downloadam muzica de prin unghere dubioase si imi pare rau. Pe cat posibil, incerc sa platesc ce consum in materie de arta.)

In fine, trecut-au anii, alte vremuri, alte glasuri si alte incaperi (Truman Capote, I salute you!), si acum perspectiva concertului de joi ma lasa usor trista.

Nu am prieteni ascultatori de Peter Gabriel. Daca stie cineva mai mult de Sledgehammer, hai poate chiar Don’t Give Up (cu magnifica doamna Bush, Kate, nu alta), e o minune, dar evident asta nu e baza pentru prezenta la un concert la care voi participa, cel mai probabil, singura.

Oh well, there’s a first time for everything. Sper sa raman in awe, macar sa merite prezenta mea singulara.

PS: apropo de muzica lui, vad ca la emag e promotie la albumele lui Peter Gabriel, numindu-l chiar „artistul lunii”. Ce mi se pare de porc este ca au scris la fiecare album, dupa fiecare „Peter Gabriel” si intr-o paranteza urata si foarte evidenta „From Genesis”.

Da, nenea e fost membru Genesis, trupa aia super smechera de prog rock si art rock si symphonic rock, si inteleg ca nenea a fost pivotal in dezvoltarea trupei, daaaaaaar… El a fost acolo de prin 1967 pana prin 1975, iar dupa a avut o cariera de succes, chiar daca a fost putin reflectata pe la televizoarele romanesti. In fine, fan girl problems.

5 thoughts on “Despre concertul Peter Gabriel

  • Apai draga Dorin, nici macar eu n-as zice chiar asa. Ca nu e bine sa fim asa transanti. :)
   Dar e foarte-foarte bun.

 1. „Nu am prieteni ascultatori de Peter Gabriel. Daca stie cineva mai mult de Sledgehammer, hai poate chiar Don’t Give Up (cu magnifica doamna Bush, Kate, nu alta), e o minune,”

  Nu uita de Solsbury Hill, și aia e faimoasă.

  • Nu pot sa pun Solsbury Hill in aceeasi lista, ca e de pe la inceputurile carierei sale solo, intr-o perioada in care in Romania se purtau Corina Chiriac & stuff, iar de muzica straina era greu sa faci rost.

 2. Pingback: Despre Summer Well | Nimic

Lasă un răspuns