Despre femei, din nou

womenFemeile de acum traiesc vieti duble – n-au voie sa suspine dupa barbati, si nici dupa cariere. Nu au voie sa vrea copii, in timp ce e musai sa ii doreasca, n-au voie sa se ingrase in timp ce n-au voie sa manance doar salate, si n-au voie sa joace jocuri video, dar nici sa se uite la telenovele.

Traim parca pe nisipuri miscatoare, unde orice am face nu e bun, nu e suficient, nu e ce trebuie, si confuzia asta creste odata cu varsta. Ajungi la 30 ani si te intrebi daca ai ales bine cand ai ales cariera, sau daca a meritat sa faci 3 copii cu iubitul din tinerete, care acum e mare manager si are o secretara tanara si blonda. Care secretara – fii sigura – isi va pune fix aceleasi intrebari peste cativa ani.

Nu ai voie sa ai o viata privata, pentru ca in mod sigur ascunzi vreo ciudatenie, si nici sa te folosesti de ceea ce americanii numesc casual dating sau fuck buddy, pentru ca oricum esti stricata si nu te mai ia nimeni.

N-ai voie sa ai iubit mai in varsta, nici iubit mai tanar, iar toti barbatii de varsta ta sunt oricum luati. Daca iesi cu vreo femeie, toata lumea va presupune ca treci printr-o faza, sau ca doar cauti atentie, pentru ca, se stie, esti nimic fara un barbat.

In materie de job, nimeni n-are asteptari de la tine – nu poti sa vrei sa fii antreprenoare, nu poti sa stai mereu in acelasi loc ca acum3 ani si nici nu poti sa vrei sa fii stay at home mom. Daca ai vreun vis artistic, se vor gasi destui care sa ti-l darame, si daca vrei sa fii inginer, good luck sa-ti gasesti un job in industrie, in afara sferei academice.

Practic, n-ai voie sa faci nimic, in timp ce le faci pe toate, si inca ceva in plus. Si iesi obosita din viata, pentru ca n-ai facut nimic din ce ai vrut cu adevarat.

Intotdeauna ai mers dupa regulile altora, si ai ascultat de viata altora, in timp ce a ta se ducea grabita spre undeva unde tu nu ai loc.

Si te rog sa-mi spui daca, dupa tot amarul asta, chiar a meritat efortul?

Sursa poza.

One thought on “Despre femei, din nou

  1. Pingback: Excentricul și sâcâiala

Lasă un răspuns