Despre jeguri de oameni

De ce e populatia Bucurestiului atat de greu de spalat? Pe dinti sau pe corp, indiferent, de multe ori impreuna, bucuresteanul tipic (nu conteaza ca-i nascut aici sau transmutat) trebuie sa puta.

Mergi la concert? Super! Ai Samsung Galaxy S3? Super! Vrei sa faci poze cu el? Super! Puti? Not so super…

Mergi cu RATB-ul? Super! Singura conditie e sa puti de la o posta.

In afara de imputitii orasului, mai e un personaj pe care-l stiu de cand m-am pogorat asupra urbei care este. Il stie toata lumea, in special studentii de anul 1, speriati si dornici de aventura.

E un tip, banuiesc eu ca vrea sa-si procure bani pentru activitati recreationale, care vine si-ti vinde pliante si reviste. Dar nu orice fel de pliante si reviste. Din alea gratis. De care am la parterul firmei si in barurile din Centrul Vechi. Te abordeaza cu fata lui de nu-zic-ce si spune ca e pentru copii saraci. Asta mi-a zis mie ultima oara, acum multi ani, cand am vrut sa-i dau bani, dar m-am uitat ca voia sa-mi vanda Sapte Seri si am inceput sa rad. De nervi ca i-am zis sa plimbe ursul, a vrut sa scuipe in directia mea, da’ n-a nimerit, asa ca a purces la suduit.

In fine, eu pe asta nu pot sa-l inghit, mi se intoarce stomacul cand il vad si cred ca si lui la fel. Il vad pe strada ca se uita la mine si in ochii se oglindeste felul in care imi umpla frigiderul in slo-mo. Azi am salvat o pustoaica la conservator de personagiul dubios, dar abia dupa ce i-a dat bani pe un pliant. M-am apropiat de ea si i-am zis ca, daca se mai vede cu asta pe strada, sa nu stea la vorbe, sa zica nu si sa mearga pe partea cealalta.

Concluzia? Bucurestiul e plin de jegosi, si la trup, si la suflet.

4 thoughts on “Despre jeguri de oameni

  1. Cineva te-a suparat/dezgustat rau de tot :))
    Daca te ajuta cu ceva sa stii ca nici Timisoara si Iasi-ul nu stau mai bine la capitolul acesta :D

  2. Dezgustat e cuvantul potrivit si din pacate, sunt constienta ca microbul asta nu e Bucuresti-exclusive. Dar cum schimbarea porneste cu noi, fac cat pot de mult incat sa nu se mai intample chestiile astea pe langa mine.

  3. Normal. Sunt cei mai jegosi din Romania. Dar se lauda ca ei locuiesc in Bucuresti. Stupid morons !

Lasă un răspuns