Despre femei

primul secol dupa beatriceAm citit candva o carte care se numea Primul secol dupa Beatrice. Atat de mult mi-a placut cartea aia, ca am cumparat-o in dublu exemplar pentru a o da cadou unei colege de facultate.

Ei, in cartea aia e vorba despre un viitor sumbru, asa zis distopian, in care exista un medicament-minune care poate influenta sexul viitorul tau copil. Adica poti sa iei pastila si sa ai sigur un baiat. Sau sa nu o iei, si ai ce-o fi.

Ei, va dati seama ca rezultatele sunt numai dintre cele negative – razboaie, rapiri, violuri. De ce?

Toate tarile astea in care femeia valoreaza mai putin decat hartia igienica folosita au ales sa abuzeze de pastila-minune. Rezultatul a fost crunt, cu foarte putine persoane de sex feminin care sa duca specia mai departe si cu foarte multi masculi bolnavi de testosteron.

Femeile au devenit un lux, desi un pic diferit fata de rolul lor din The Handmaid’s Tale, dar valoarea lor intrinseca, de aparat reproducator, este un pic jignitoare si scarboasa.

Ei, ce ma face sa scriu asta este faptul ca in ultimul an multe prietene de ale mele au facut la randul lor fete. Ceea ce ma face sa ma intreb daca nu cumva toate miscarile astea feministe au mers pe burta si le-au luat-o inainte barbatilor cu pastila aia.

Bineinteles, pastila opusa – sa dam drumu’ la fete, da-i dracu’ de prosti.

A, si cititi cartea, e tare buna.

PS: Felicitari, Daria! :)

Poza.

Lasă un răspuns