Despre deconectare

businessman unplug , eps10 vector format
businessman unplug , eps10 vector format

Ce-ar fi daca cei care declama cu mandrie „nu am Facebook” si „nu ma uit la TV” ar fi, de fapt, cei care au raspunsurile toate?

E aglomerat in jurul nostru, dar mai ales in noi. Nevoia constanta de a verifica o aplicatie stupida, de a sta cu telefonul in mana pentru a vedea daca EL a citit mesajul tau, de a pune o poza cu prajitura care costa cat o zi de munca – toate astea fac o galagie incredibila in capul nostru.

Nu mai putem citi o carte fara intreruperi, si in majoritatea timpului ma lovesc de oameni care nu numai ca nu au rabdare sa citeasca o carte – nu au rabdare sa citeasca un articol!

Exemplu edificator:

Am citit la un moment dat un articol de 500-1000 cuvinte (nu retin exact) despre nu stiu ce descoperire stiintifica, o chestie de aia care da bine cand te lauzi in public.

Dupa ceva timp, articolul ala stiintific a fost transformat in video si, stupoare, toata lumea l-a vazut. De vazut, l-au vazut, nu l-au inteles, ci l-au asimilat pe fast forward si cam atat.

Eu n-am rabdare sa ma uit la poze si videoclipuri, nici macar la alea de muzica. Nu sunt vreo speciala (desi sunt!), dar inca ma mai chinui cu cuvantul, inca mai incerc sa fac ceva din el. Si e dureros sa-l vad pierdut in marea de pisici internaute, intre meme-uri cu Dodge si videoclipuri virale.

Mi-am inchis aplicatiile de pe mobil, mailul se sincronizeaza doar manual (cam cand imi amintesc, adica, dimineata si seara) si Whatsapp-ul si Telegram-ul sunt tinute fara notificari.

„Vai, dar cum traiesti? Cum stii cand ti-am scris?”

N-am nevoie sa stiu in secunda AIA ca mi-ai scris ceva. Am ALTCEVA de facut. Vreau sa-mi fac o cafea, sau sa mananc un mar, sau sa citesc ceva. Nu vreau sa stau presata de numarul din coltul iconitei – „vaaai, am 17 mesaje, de la cine or fi si ce vrea?!”.

Ma doare-n… Si nici acolo, de fapt.

Momentan, folosesc telefonul pe post de:

1. telefon
2. Google
3. harta
4. music player
5. carte (ca am vreo cateva pe el).

Social media si alte canale digitale imi sunt oarecum indepartate, si le cam ignor, pentru ca… Guess what!

Cerul e mai frumos cand te uiti la el direct, nu intr-o poza pe Instagram. Try it.

Poza.

Lasă un răspuns