E rusine sa fii singur?

Imi aduc aminte, nu cu foarte multa placere, de o colega de facultate din anul I pe care am cunoscut-o pe 1 octombrie, cum se intampla, de obicei, in anul I. Si imi aduc aminte ca am stat la vreo 2 scaune distanta la festivitatea de inceput de an si ca apoi s-a asezat langa mine, si a mai strans pe langa ea vreo 6-7 fete si prima intrebare a fost „ai prieten?”.

Imi aduc aminte de o prietena cu care ma vad rar, din motive de instrainare, si cu care vorbesc strict despre baieti/barbati. Bine, vorbesc e mult spus, ci e mai mult un monolog din partea ei cautand un outlet dispus sa suport fluxul de informatie irelevanta si neinteresanta in acel moment.

Imi aduc aminte de o alta prietena care-si macina nervii si zilele, gandindu-se ca o sa moara singura, in asemenea fel incat m-a facut si pe mine sa-mi macin nervii si zilele, gandindu-ma ca o sa moara singura.

singur

Imi aduc aminte de oameni care nu se duc la sala, pentru ca nu au cu cine.

Imi aduc aminte de oameni care nu merg la cafea sau la masa, pentru ca nu au cu cine.

Imi aduc aminte de oameni care nu merg singuri la cumparaturi, de niciun fel, pentru ca e un mod trist de a-ti cheltui banii.

Imi aduc aminte de oamenii care nu se pot plimba fara tinta prin oras sau parc, pentru ca singuratatea li se pare dificila.

Imi aduc aminte de oamenii care nu merg la filme sau concerte singuri, fara sa gasesc un motiv palpabil pentru ingradirea asta.

E rusine sa fii singur? E rau sa vrei sa fii singur uneori? E singuratatea rusinoasa? In cate feluri pot scrie intrebarea asta incat sa nu mai fie relevanta?

Poza care-mi aduce aminte de un prieten.

3 thoughts on “E rusine sa fii singur?

  1. Am avut aceeasi surpriza, tot prin facultate (deci cu ani in urma). Colege care disperau ca nu au prieten, ca nu pot sta prea multa vreme „singure” (dar totusi, erau femei „puternice si independente”).

    Astea cu „sala” si „depresia” sunt deja cazuri patologice. Evident, exista si presiunea sociala care nu-ti mai permite sa ramai singur cu tine…

    • Pai de ce sa nu-ti permita? In fine, eu am fost mai mereu singuratica, asa ca mersul la plimbare/sala/cafenea/bar doar eu cu mine nu a fost o problema. Singura neplacere e ca se mai trezeste cate un Gigi care vrea sa ma intrebe de sanatate, dar care e usor de ignorat in gigimea lui.

  2. Nu-ti permite pentru ca te asalteaza cu informatie, cu modele. Te sufoca incet-incet. De-aici apar si cuplurile alea mega geloase/atasate in care unul dintre membri nu poate merge singur la cafea/la un film, fara a trezi suspiciuni (apropo de exemplul tau). Alea sunt intr-adevar ”cupluri”, nu ”relatii”.

Lasă un răspuns