Proverbe si zicale si zicatori

Pornind de la o discutie cu si despre proverbe, imi dau seama ca n-am treaba. Adica nu doar ca n-am treaba per se, dar si ca n-am treaba cu proverbele.

As I said before, era un nene in The Boondock Saints. Of course he was Irish. Of course he was an old fart. But he was charming, oh-so charming!

Avea Tourette si incepea proverbele si le termina cu altele. This is my attempt at being him, without the funny funny part. Please laugh. Thank you.

Calul de dar departe ajunge – cunoscand variabila „calul de dar” si faptul ca „darul” uneori este nenecesar celui ce-l primeste, este musai sa fie pasat altora, pana cand ajunge la o persoana care-l poate folosi la munca_campului. Sau la facut salam, depinde.

Ce tie nu-ti place, se scoate – pe principiul ca „if you don’t need it, throw it away”. Or something.

Cine sapa groapa altuia, e ca moara neferecata – un real pericol pentru toata lumea. Cred. De fapt, nu stiu ce-a vrut sa zica autorul.

De unde nu este, nu-i tocmeala, cu_corespondentul Unde-i lege, nici Dumnezeu nu cere – pentru ca se stie ca daca n-ai, n-ai, iar daca e lege, Dumnezeu nu se baga in seama, ca doar nu vrea sa-si ia bataie.

Pofta vine mancand – pentru ca n-ar putea veni pe cal. Ca l-ai dus la camp. Sau l-ai facut salam. Vezi punctul 1.

Paza buna e arma prostului – pentru ca nu stie sa se apere decat preventiv. E strict pentru oamenii care nu folosesc „atacul e cea mai buna aparare”.

Razbunarea trece primejdia rea – dar doar prima data. Te razbuni o data (urat de tot) pe cineva, a doua oara nu va mai indrazni nimeni sa-si bata joc de tine.

Cine s-a fript cu ciorba, cade singur in ea – pe principiul „brain freeze”, dar inversat, celulele arse te lasa incapacitat pana in punctul in care poti muri.

Femeia nebatuta nu mananca – in dulcele grai balcano-latino-romanesc, „apa, paie si bataie”.

Cine fura azi un bou, nu se cauta la dinti – pentru ca infractionalitatea si lipsa bunului simt merg, de obicei, mana in mana cu igiena precara.

Hotul neprins maine va fura un bou – semne clare se promovare si perseverenta.

Gand la gand cu bucurie – sa-l vad eu pe ala care gandeste asta atunci cand viseaza ca face pipi in pat… Si chiar face pipi in pat!

Noaptea e negustor cinstit – caci se stie, la adapostul intunericului, multe tranzactii declarate la fisc au loc…

2 thoughts on “Proverbe si zicale si zicatori

Lasă un răspuns