In apararea Halloween-ului…

De la o vreme ma observ cumva mai abordabila, mai permisiva. Scriam acum cateva luni despre Valentine’s Day, care nu mi se mai pare sacrilegiul si artificiul care-mi parea acum cativa ani. Ba, tocmai pentru ca e o sarbatoare, si o sarbatoare a iubirii none the less, merita serbata si nu certata.

Acum suntem in alta perioada a anului. Dupa ce treci de inceputul scolii si inceputul cursurilor la universitate, vine 31 octombrie, cu morti, vrajitoare, stafii si alte oratanii. E Halloween si, de ce sa n-o spunem drept, ne place. Daca 4 iulie e mai greu de digerat, dar totusi mentionata si luata in calcul, Halloween e de petrecut.

Ai ocazia sa te imbraci, machiezi, costumezi, deghizezi, sa-ti faci ce vrei. Poti sa play it safe si sa fii un vampir, o vrajitoare, o fantoma, un pirat. Poti sa dai dovada de creativitate si sa iti faci un tricou cu „Error 404. Costume not found”. Sau faci ca mine, o eticheta pe care scrii GOD si o agati in piept, si gata. Poti sa vorbesti cu un prieten, sau doi, sau trei, si sa mergeti impreuna costumati ca… Whatever. Star Trek, X-Men, How I Met Your Mother si ce mai vrea sufletul vostru.

Ideea e ca noi, romanii, astia mari si tari si traditionalisti, care ne batem cu pumnul in piept ca n-avem sarbatori si de ce trebuie sa le imprumutam pe-ale americanilor, ar trebui sa vedem partea buna a lucrurilor.

Ok, n-avem in calendar date stabilite in care putem sa ne costumam. Asta nu inseamna ca nu putem s-o facem. Halloween poate fi fun, fara sa crezi in el. Poate fi distractiv sa incerci sa fii altceva pentru o seara, asa ca de ce nu?

Cand eram copil, eram fascinata de sarbatoarea asta. Desi ma cam speria obiceiul de trick or treat, in rest, totul era perfect. Mai ales petrecerile. Iar cum romanului ii place sa petreaca, eu zic sa imbratiseze si 31 octombrie ca data importanta.

PS: astept Saint Patty’s Day. Am vazut ca anul asta s-a serbat in cateva locuri, probabil ca peste vreo 2-3 ani va deveni obisnuita. Sa vezi acolo betii verzi…

Sursa poza.

2 thoughts on “In apararea Halloween-ului…

Lasă un răspuns