Despre femei, din nou

its a trapMa trezesc de multe ori uitand sa visez, sa ma pierd in povesti, pentru ca am fost invata ca n-am de ce sa adorm gandindu-ma la printi si povesti. Pentru ca societatea ma vrea feminista, puternica si ambitioasa, in timp ce nu am voie sa reclam probleme sociale sau personale sau de orice fel.

Si n-am voie sa ma imbrac intr-un anume fel, sau sa-mi doresc sa vina un tip sa ma darame si sa-mi ia aerul, pentru ca femeile ma vor ura pentru slabiciunea mea, si barbatii ma vor dispretui pentru lipsa mea de stabilitate, si nu voi fi un exemplu bun pentru nimeni.

Si n-am voie sa spun lucruri prea destepte, pentru ca voi fi enervanta cu dorinta mea de a avea dreptate, dar daca as tacea din gura, as fi o intepata, si daca as spune tampenii despre machiaje, as fi o pitipoanca, and how the fuck one wins this fight?

Mi-e dor sa-mi placa povestile in care imi imaginam cum castig batalii, dar si cum castig inimi de barbati curajosi care aveau nevoie doar de un singur lucru langa ei – de mine. Mi-e dor de povesti la ceas de seara, pline de talc, iubire si mister, pentru ca acum internetul iti dezbraca orice vis si nu lasa loc imaginatiei.

Si, in ciuda dezvaluirii evidente, mi-e dor de imaginatia mea bolnava, care visa uneori cum e sa te sarute cineva, la ceas de seara sau poate in lumina soarelui, imaginatie care-mi permitea sa tresar si sa sarut cuvinte si parti de om salbatic si ud, la fel ca mine. Imaginatie care ajuta atunci cand vrei sa ai ceva, sau cand vrei sa ai ceva mai mult. Cand tacerea e doar raspuns, si cand rasuflarea ta pe pielea cuiva e doar prilej de foc intern, totul aprig, totul intens, totul fierbinte, totul salbatic.

Mi-e dor sa nu-mi fie jena sa spun ce vreau, sau sa fac ce vreau, pentru ca acum trebuie sa ma gandesc de doua ori inainte sa fac ceva. Nu sunt gospodina in bucatarie si nici curva in pat, dar cumva nu pot castiga lupta asta, pentru ca ar trebui sa fiu amandoua si niciuna in acelasi timp, iar pisica lui Schroedinger e doar un inorog mitic, pe cand femeia secolului 21 trebuie sa se lupte cu ea insasi si cu lumea.

Nu ai voie sa vrei, nu ai voie sa visezi, nu ai voie sa ceri, nu ai voie sa refuzi. Si esti doar o femeie proasta pentru ca vrei sa faci toate astea in acelasi timp.

Poveste partial inspirata de The Fappening.

Sursa poza.

Lasă un răspuns