Despre iubire

As vrea sa fiu un Radu F. Rahat de-ala, sa pot debita prostii intr-o veselie si sa imi scot parleala cu numere de telefon pe un an de-acum incolo. Din pacate, nu pot sa fiu asa finuta si sa prostesc lumea pe fata, si nici nu cred ca m-ar prinde figura asta.

Anyhoo, despre iubire as vrea sa zic cateva chestii azi. Ca na, mai vorbim si despre ce nu ne place si nu ne face bine.

Iubirea nu exista. Exista fluturasii aia de la inceput, elementul „wow” sau cum e pe la fiecare, in care vrei si crezi si vrei sa crezi ca persoana aia e AIA. Dupa ce fierb toate senzatiile alea in suc propriu si sunt asezonate bine cu lichide schimbate dreapta-stanga / sus-jos / inainte-inapoi, lucrurile se calmeaza si incepe sa devina interesant.

Deja fluturasii s-au dus dracu’ si iti dai seama ca el nu duce gunoiul atat de des precum ai vrea, ea nu se spala chiar de fiecare data inainte de sex, mama ei e o cotoroanta antipatica si tatal lui se da la ea. Mbun. Ce e de facut?

Pai una din doua. Ori ce ai acasa e ce-ti trebuie, dar nu de la persoana aia, ori ce ai acasa nu e ce-ti trebuie, ori e ce-ti trebuie si e si de la persoana potrivita. (Numarul trei e bonus.)

Mbun. Pentru fiecare caz in parte ai doua solutii: ori stai si inghiti ca prostu’ / proasta, ori te duci in treaba ta. Daca esti sinucigas, stai acolo. Daca esti lenes si nu vrei sa muncesti (ca mine), zbori.

Ideal e sa stii ce vrei de la un partener (ca iubirea expira in ceva timp). Si da, iubirea expira, dar ramai cu prietenia, intelegerea, respectul, aprecierea, si o gramada de lucruri care te pot face sa treci peste rutina de a nu trai cu fluturasi toata ziua. Poti avea sansa sa ai langa tine un om care te sprijina si stie sa te motiveze, un om care apreciaza momentele in care ii spui ca greseste, un om care vrea sa mearga cu tine oriunde si un om care vrea sa imparta si ultimul colt de servetel cu tine. Poti avea sansa sa dai peste un partener care accepta faptul ca il completezi si nu faptul ca ii esti identic, un partener pentru care e mai importanta linistea decat ultimul cuvant si poti avea sansa de a creste, din doi adulti frumosi, copii superbi, carora nu le este frica de greseli si jocuri, copii care au incredere atat in ei, cat si in partenerii lor, copii care traiesc sincer si au grija de persoana de langa ei.

Iar asta e, de fapt, iubirea. Plina de defecte care se completeaza, plina de sinceritate, iertare si spontaneitate, lipsita de regrete si prejudecati inutile.

Lasă un răspuns