Despre renovare

Zemanta Related Posts ThumbnailAm trecut prin niste zile groaznice. Si cand zic groaznice, ma refer la renovat in casa.

Acum cateva luni, o teava de apa rece a binevoit sa se fisureze si sa inceapa, pic-pic-pic, sa curga pana la noi la parter. Faza e ca problemuta asta a durat ceva timp, ca deh, e cam greu sa te prinzi la pic-pic-pic.

Dupa ce ne-am prins de pic-pic-pic, da-i si lupta cu pensionarii blocului si chiriasii blocului, doua specii aparte in jungla urbana de Bucuresti. Primii s-au tot dat loviti, ultimii nu prea erau in peisaj, chestii din astea.

Dupa suficienta inundeala (stiu ca e inundatie, dar suna mai bine!), dupa ce unora li s-a stricat tavanul fals si altora li s-a dus dracului electricitatea din baie, lucrurile s-au pus in miscare. Dar nu oricum, ci cu viteza luminii stinse!

In fine, reparatia a durat vreo 3 saptamani, pentru ca mesterul venea doar o data la 7 zile, din motive greu de inteles, si pentru ca unii vecini au ales sa nu raspunda la usa si, astfel, sa ingreuneze un proces deja dificil. Cand am vazut tevaraia schimbata cu totul, n-as fi putut fi mai fericita…

Oh, ce greseala am facut! In mai putin de o saptamana, s-a fisurat si teava de apa calda si astfel, tot palierul facea dus prin tavan. The joy!

Dupa ce a trecut chinul cu mobilizarea, cu reparatul (care a durat iar mult pentru ca mesterul a tras de o teava si s-a stricat lucrarea pe care tocmai o facuse), cu mizeria, am asteptat sa se usuce peretii. Stand la parter, fara pic de soare si alte basme de genul, s-a uscat destul de greu, mai ales ca umezeala era pana la caramida (sau ce naiba e pus in blocul meu).

Drept urmare, cand peretele a devenit uscat (finally!) am chemat mesteri, sa ne repare si noua sandramaua. Mesterii au venit, au reparat, s-au jucat cu cainii, nu prea ne-au deranjat, ca n-au stat mult la noi, doar ca din 2 zile (sambata si duminica) s-au facut 3 (ca deh, si luni e zi de munca).

N-am ce reprosa, n-am mai vazut de mult pereti atat de albi, au curatat, au gletuit, au finisat, vopsit si facut cam tot ce aveau de facut, inclusiv curat dupa ei. Zici ca m-am mutat in casa noua, except… I didn’t.

Sursa poza.

2 thoughts on “Despre renovare

Lasă un răspuns