Despre multumesc

Cateodata uit ca in viata se intampla si lucruri bune. Ca in orice necaz e si o parte frumoasa. Sau un lucru pe care sa-l invat. Sau un semn. Sau o idee.

Uit ca trebuie sa multumesc oamenilor. Sa-i multumesc mamei si bunicii, invatatorului, profesorilor din generala, profesorilor din liceu, profesorilor din facultate. Sa le multumesc oamenilor care mi-au fost alaturi si celor care m-au renegat, celor care m-au impins cu un cuvant, sau celor care m-au tras inapoi cu un simplu gest.

Uit ca trebuie sa fiu fericita ca am avut o casa, o masa, o familie. Uit ca trebuie sa le fiu recunoscatoare ca au avut curajul de a-mi arata si defectele lor, dar si calitatile altora. O familie care mi-a aratat ca, inainte de a alege, ai mai multe optiuni si mai multe rezultate posibile.

Uit ca trebuie sa-mi multumesc mie. Pentru ca sunt atenta si precauta si pentru ca pripa nu este in caracterul meu. Pentru ca incerc sa ma conserv pe mine cat de bine pot si pentru ca incerc sa nu schimb oamenii dupa cum as vrea eu. Pentru ca incerc sa-mi recunosc greselile si sa nu le repet si pentru ca mereu vreau sa fiu mai buna. Pentru ca sunt timida si pentru ca nu vreau sa ranesc, pentru ca vreau sa spun adevarul cat de adevarat il vad. Pentru ca nu vreau sa am regrete si pentru ca incerc sa fac in asa fel incat sa nu le am.

Trebuie sa multumesc multor oameni, multor situatii, multor ganduri din capul meu, multor amintiri din viata mea, iar multumesc-ul asta este mare. La fel de mare ca si sufletul meu (imi zic), iar asta inseamna ceva. Inseamna ca am curaj sa deschid ochii si inima, iar pentru asta imi mai multumesc o data.

One thought on “Despre multumesc

  1. Uneori și eu uit să-mi mulțumesc mie pentru multe. Însă tot ceea ce se întamplă bine se întamplă pentru că mecanismul tău nu are cum sa funcționeze altfel. Nu are cum sa trimita semnale constientizand ca finalitatea ar insemna ceva negativ pentru tine. Ceea ce inseamna ca functioneaza mereu constient ca ceea ce face o face in sens pozitiv.

    Eu multumesc insa foarte des oamenilor. Slava cerului ca am cui :)

Lasă un răspuns