Despre concursuri

Eu sunt concursomana. Recunosc, am boala asta de a participa la concursuri ca sa vad daca o sa castig sau nu. E palpitant pentru mine sa vad daca o sa castig sau nu si de aia am participat la concursuri de cultura generala, la concursuri de la radio, de pe bloguri, de la televizor, etc. (Zicand asta, imi dau seama ce viata nepalpitanta pare ca am, pentru unii oameni.)

Daca e un concurs de raspuns la intrebari sau in care pot sa ma dau mare cu imaginatia si creativitatea mea, cu atat mai bine. In principiu, m-am inscris la concursuri unde ori mi-a placut tema, ori mi-am dorit premiul foarte mult, ori mi s-a parut potrivit pentru altcineva care stiam ca si-l dorea.

concurs Nu-mi plac, insa, concursurile alea cu like& share. Bine, nu cred ca sunt singura care nu le agreeaza, doar ca mi se par so not engaging! E un gest mecanic, asta cu like & share. Plus ca n-are nicio valoare pentru tine, compania care organizeaza concursul. Pentru ca da, o sa ai 1000 de catralioane de like-uri si de share-uri, dar oamenii aia nu sunt fani adevarati.

Oamenii aia nu se intorc sa-ti cumpere produse. Oamenii aia vor ceva pe gratis, pe care sa-l valorifice ulterior. Concursul ar trebui sa fie, in acceptiunea mea, un bonus pentru cei care sunt deja langa tine, un mijloc de a fideliza clientii vechi si de a atrage unii noi. Concursurile cu like&share sunt bune pentru o expunere larga, dar pe termen scurt, in care tu ai impresia ca „wow, uite cata lume vine la mine!”.

Dar lumea aia pleaca. Vine doar pentru ca ai dat un capac de cratita si un zbor pana in Bulgaria. Si ramai tu cu magazinuldecratite.ro si biletedeavionieftine.ro, o afacere fara o baza solida, fara oameni care sa-ti fie clienti pe termen lung.

Sursa poza.

5 thoughts on “Despre concursuri

    • Mie-mi plac concursurile, n-am ce-i face. Drept e ca nu particip la toate, dar unele-s chiar faine. :)
      Alea care te lucreaza pe interior, te fac sa dai ce-i mai bun din tine. :)

  1. Pingback: Despre bicicleta si BikeSchool » Nimic

Lasă un răspuns