Mâncătorii de semințe

De multe ori, îi simți de departe. Vin cu mirosuri grele și vorbe de cartier, șantier și orice altceva ce se termină în „-ier”.

Vajnici apărători ai berii la pet, ai fotbalului din divizia ț, ai manelelor asculate în public pe speaker, ai micilor și ai micilor ciupeli, sunt foarte ușor de depistat în peisaj, în special ajutați de crănțăneala continuă dintre dinți.

Spartul semințelor e sport național, dar eu n-am aflat decât azi.

Seeds

Cum altfel să-mi explic domnișoara cu peep toe și paltonaș drăguț, ce mânuia cu eleganță o pungă de Zara și un iPhone într-o mână, în timp ce cu cealaltă ducea din când în când spre gură o sămânță de floarea-soarelui, căreia îi scuipa, nu lipsită de grație, cojile pe trotuarul pe care șade Orange Shop-ul din Blocul Dunarea?

Sursă poză.

6 thoughts on “Mâncătorii de semințe

 1. Cei care mananca seminte decojite intra in aceeasi categorie? :))
  Prin strainatate daca mergi prin parcuri si vezi oameni care stau pe banci si mananca seminte, ai 90% sanse sa fie romani. Nu trebuie sa ii auzi vorbind, doar sa ii vezi cum scuipa cojile in stilul clasic romanesc…

  • Nu, cei care mananca seminte decojite sunt ok. Si eu mananc decojite, cu iaurt si stafide si o tona de alte chestii presupus naturale, doar n-o sa ma iau acum de cei din tagma mea! :))
   Eu am o problema cu spartul semintelor in sine, mi se pare un gest foarte urat, o chestie murdara sa mozolesti cojile alea, pe care apoi le scuipi… Brrr!

  • Nu stiu ce sa zic, spartul semintelor in sine nu l-as vedea o problema. Sunt alimente, nu e nimic urat, rusinos sau nepoliticos in a le manca.

   Problema este insa cum o faci. E una sa stai la tine acasa in fata televizorului si sa mananci o punga de seminte in timp ce te uiti la un film si alta e sa stai gura casca in parc si sa scuipi cojile pe papucii celor care iti trec prin fata.

   PS. Nu e neaparat sa mozolesti cojile, le poti sparge si cu mana. Cei care au lucrari dentare la dintii din fata stiu povestea :))

  • De acord cu tine, dar eu n-am vazut decat 2 persoane care sparg cojile cu mana. Restul, majoritatea de fapt, le sparg in dinti si de acolo, „brrr”-ul meu mi se pare justificat. :)
   Eu am o problema cu semintele de cand eram mica, pe vremea „cealalta”, cand vedeam ca numai tigancile vindeau seminte la pahar/cornet la colt de strada si foarte putina lume cumpara. Intre timp, ne-am modernizat, le-am bagat in pungi si le vindem la suprapret pe stadioane.

  • Vrei sa spui shaorma cu de toate. Chipsurile cu shaorma e pentru oamenii care are bani! E high class!

Lasă un răspuns