Despre pisi

Parca nicicand n-a fost asa criza de femei. Acum cateva generatii femeile se descurcau cu orice, se luptau pentru dreptul la vot si avort, iar acum singura definitie universal valabila pe toate continentele e „pisi”. Cele cateva exceptii nu fac decat sa intareasca regula, iar restul femeilor se comporta ca si cum in afara de sex n-ar avea nimic de oferit.

Acum cateva sute de ani barbatul isi indeplinea un rol bine stabilit – de sustinator al familiei, care nu era niciodata completa fara femeie.

Acum, femeile adopta copii, barbatii adopta copii, femeile sunt „independente”, dar barbatii se descurca mai bine ca niciodata.
Nu am pretentia ca-s misogina, nici c-as fi feminista. Unii oameni mi-au placut, indiferent de sexul lor din buletin.

Problema e ca experimentam deficit de oameni de ambele parti. Femeile au uitat sa fie femei, iar barbatii s-au saturat sa fie barbati.

Sub pretextul unei emancipari, democratice, de altfel, ne inmultim intre noi, dar avem darul de a alege cele mai proaste gene pentru a o face. Barbatii nu vor sa demonstreze nimic, pentru ca nu au de ce. Femeile sunt zero barat, deci oricum nu prea mai au ce demonstra.

Ele se complac cu buna stiinta in situatia „nu stiu sa conduc” si nu fac nimic ca sa invete sa conduca mai bine. Ele se complac cu buna stiinta in situatia „aia s-a culcat cu seful si o s-o fac si eu”, in loc sa ia atitudine, de orice fel. Ele se complac cu buna stiinta „ah, asta e doar un prieten, un catelus care vine cand il chem si-mi plateste mesele in oras”, in loc sa-si rezerve timpul pentru cineva cu adevarat special. Ele se complac cu buna stiinta in situatia „mai am 3 saptamani pana la salariu, chiria n-am platit-o, dar uite ce misto e geanta asta”, in speranta ca va veni un print care s-o salveze.

Ghici ce. Va veni un print. Care o va duce el cu masina, pentru ca pisi nu stie sa conduca. Care e seful ei sau un alt tip mai „matur”. Care e langa ea, cand nu e lache ala flausat. Care ii da banii de chirie si geanta si de o pereche de pantofi. Doar ca printul va pleca in momentul in care o alta pisi mai tanara si mai dispusa va aparea pe piata. Iar pisi aia veche isi va da seama ca e prea tarziu sa mai faca ceva cu interiorul ei, iar ca exteriorul ei e distrus complet, sufletul ii e zero, iar creierul e deloc.

2 thoughts on “Despre pisi

Lasă un răspuns