Procrastination – NO!

De cand ma stiu, am lucrat bine si foarte bine „under pressure„.
Nu sunt organizata, habar n-am pe ce lume traiesc uneori, dar cand e nevoie, I get shit done.
Stiu sa-mi apreciez potentialul foarte bine, in asa fel incat sa nu raman in urma, dar nu suficient incat sa ma motivez sa termin mai repede chestii ca sa am timp sa incep unele noi.
Uneori raman blocata in niste loops care ma fac sa zic „later„, „fac X mai incolo„.

get things done

Pentru mine, „mai incolo” e moartea pasiunii. Mai ales ca sunt o fiinta relativ lenesa, cu predispozitie genetica spre aceasta trasatura de caracter si mai ales daca e vorba de o chestie care nu-mi face placere.

do it

Teoria imi spune ca nu-mi place sa fac curat. Pai am nevoie de 2 chestii: 1) sa nu fac foarte multa mizerie si 2) sa strang cat mai des si sa curat dupa mine, ca sa nu fiu nevoita sa petrec o dupa amiaza intreaga facand curat. Uneori merge, in ultima vreme n-a mai mers din motiv de „mai incolo„.

La serviciu, the same. Adica na, nu-s lenesa si am avut un job mult mai solicitant si stresant, care ma tinea in priza mai mult (ba chiar tind sa cred ca eram mai activa atunci). Dar am timpi morti in care imi spun „fac curat in documente/pe birou/in mail” si aman, pentru ca… Why not? Si ma trezesc cu taskuri pentru care am nevoie de chestiile alea la care n-am facut curat si imi vine sa-mi smulg parul… Pentru ca, of course, nu pot face curat atunci, ca am altceva de facut, dar mai incolo…
You get the point.

"Here & Now" Road Sign with dramatic clouds and sky.

Dar eu nu le am cu New Year’s Resolutions si toate alea. Pentru mine, „ma duc la sala de maine” si „imi iau caine la anul” si „tin dieta de maine” nu exista. Trebuie sa invat ca the time is now. Fa ce-ai de facut azi, pentru ca maine trebuie sa fie liber pentru o mie de alte experiente si intamplari. Si nu vorbesc de curatenia de pe birou, ci de curatenia in viata ta.

Sursa poze: 1, 2, 3.

Lasă un răspuns