To each his own…

S-a mai notat comportamentul mioritic inclinat spre subiectivism si parerism. Pana la urma, pe plaiurile noastre, generalizarea e punctul forte si tind sa cred ca ne dam licenta in asa ceva.
Dar cel mai simplu de observat este atunci cand persoana are ceva cu tine, pentru ca, si tinde sa-ti renege dreptul la orice placere si orice putere de libera exprimare.
De exemplu, internetul ne-a facut liberi. Avem voie sa postam ce vrem, unde vrem, iar daca incalcam niste reguli (de bun simt) suntem opriti, dati pe mute si cam aia e.
Tot de exemplu, vin si eu sa imi spun parerea despre o chestie, sa-i zicem X, intr-un grup mare, de oameni presupus educati si toleranti.
Primesc doua opinii. Una – „ok, tie iti place, mie nu” – e decenta. A doua e „ah, e o porcarie, o tampenie, pentru ca eu zic asa”.
A doua reactie ma face sa ma intreb cand am facut chestia asta ultima data (sunt aproape sigura ca am facut-o). Si sincer, cred ca ultima data cand am facut-o aveam cu vreo 5 ani in minus (persoana care mi-a servit replica acum are cu vreo 10 in plus fata de mine) si stiu sigur ca am vrut sa enervez pe cineva.
Ok, recunosc. M-am enervat. Am scris despre asta si acum ma simt mai bine. To each his own, oricat de mic sau de mare…

Sursa poza.

Lasă un răspuns