Despre informare… Sau nu.

Informatia e prost folosita. Dar prost rau. N-am avut nicicand pretentia ca sunt informata sau ca stiu multe chestii. Sau ca stiu de unde sa le iau. Sau ca sunt vreun canal de informare veritabil si real, util oamenilor.

Nu. Departe de mine gandul asta.

Doar ca uneori se intampla sa ma lovesc de informatii. De lucruri pe care le aflu involuntar, despre o carte sau un film sau o stire.
Subiectul e irelevant.

Nu sunt darnica. Deci primesc ceva – a piece of something, si de multe ori o tin pentru mine. O impart cu 2-3 oameni, asta daca stiu ca oamenii aceia sunt direct interesati de subiect. Daca e doar unul, ii dau doar unuia. Nu fac spam, pur si simplu ma gandesc ca poate cineva are nevoie sa stie chestia aia.

Dar nu inteleg refuzul de a te informa.

eu: Muse a scos un album nou.
A: aha, da-mi si mie albumul.
eu: pai ia-l de pe net sau asculta-l pe Youtube.
A: aha, da-mi link atunci.

B: cum pot sa public o carte pe net?
eu: habar n-am, stiu ca Amazon au un sistem de genul.
B: aha, da-mi link.

eu: *link cu life hacks, retete, ponturi pentru curatat baie, bucatarie, etc* – oferit fix dupa o discutie de acest gen
C: mersi, cu ce e?
eu: pai cu life hacks, retete, ponturi de curatat, etc
C: aha, n-are poze, imi explici mai bine?

eu: *link la stire despre niste oameni care fac o chestie buna*
D: am citit si eu o parte din stire
D: tu ai citit tot?
eu: da
D: si despre ce e vorba?

Am I missing something?!

2 thoughts on “Despre informare… Sau nu.

 1. Da, oamenii sunt obosiți mental. Prea multă informație îi obosește, nu mai pot sintetiza ei știrile, și cer de-a gata, gata digerate.
  Nu toată lumea are aceeași capacitate de a asimila informație. Și nu îți cer numai ție, cer la toată lumea. :)
  Dacă țin bine minte, chiar azi am cerut informații despre un link pe care îl închisesem. Uneori, informația e mai ușor de digerat dacă vine de la cineva apropiat, cu care chiar ai un dialog și poți comunica; practic, informația care vine interactiv uneuori e mai simplu de asimilat.

  • Stii care e chestia? Eu devin reticenta si recalcitranta daca sunt pusa in situatia de a ma repeta sau, si mai rau, de a explica (din punctul meu de vedere) despre ce e vorba.
   OK, eu stiu ca e un subiect oarecare, sa zicem pasarile, care te intereseaza. Arunc un ochi in diagonala si iti zic „bai, cutarescu, vezi ca !!!AICI!!! zice ceva de pasari”.
   Tu de ce ma intrebi? Ca sa-ti fac un rezumat al articolului?
   Rezumat presupune sa citesc eu (de multe ori, in diagonala, daca subiectul nu e interesant sau familiar) si sa-ti trantesc o pseudo-placinta impopotonata cu ideile si perceptiile mele. E corect fata de tine? Nu.
   De aia poti zice „OK, mersi, citesc mai incolo, n-am timp acum”.
   Mie nu-mi place sa fiu obligata sa fac si munca altuia, de aceea sunt foarte zgarcita cu informatia si de multe ori o tin pentru mine.

Lasă un răspuns