Puncte

Viata e facuta din mai multe puncte. Se aduna frumos, unul in spatele celuilalt si, daca te uiti de la distanta, se formeaza o linie, dreapta sau nu tocmai, care te duce undeva.

Am trecut prin multe puncte pana acum. Mai mari, cum ar fi prima zi de scoala, prima zi la liceu, bac-ul, prima zi de facultate.

Mai impresionante, cum ar fi prima data pe munte, primele ninsori, prima rodie, prima pereche de pantofi cu toc, prima carte citita pe Kindle.

Mai marunte, cum ar fi prima omleta, primul pachet de tigari cumparat pentru mama, prima data cand am facut curatenie la camin.

Mai ciudate, cum ar fi prima moneda pe care am primit-o, primele momente in care am cunoscut oameni, prima data cand m-au dat afara de la desen.

Mai am aproape doua luni pana ajung la punctul, ba nu – la borna 27. Si acum in mine se aduna puncte si puncticele.

Sunt in punctul in care vreau sa invat sa fac prajitura. Din aia cu ness, crocanta si buna.
Sunt in punctul in care imi spun ca ar trebui sa ma responsabilizez si sa fiu un pic mai ordonata, ca nu mai am o casa doar a mea.
Sunt in punctul in care ma uit la planta din sufragerie si ma intreb „oare ce trebuie sa ii fac?”.
Sunt in punctul in care ma gandesc ca o bicicleta nu e tocmai potrivita pentru mine acum, pana nu-mi fac un program de antrenament bine stabilit.
Sunt in punctul in care ma gandesc la un catel. Bine, recunosc, mereu am fost in punctul asta.

Ma bucur cel mai mult ca am ajuns in punctul de doi. Unde se intretaie doua linii, drepte sau nu tocmai. Si in punctul de doi lucrurile trebuie asezate altfel. Si-mi place ca-n punctul de doi trebuie sa te gandesti mereu pentru doi, la doi, sa imparti la doi, sa inmultesti cu doi. Si asta e cel mai frumos punct din viata mea.

Sursa poza.

Lasă un răspuns