Cum sa inveti sa nu spui sau sa nu faci ceva naspa

Toata lumea stie cat de simplu e s-o dai in bara. Fie ca ai atins un subiect sensibil, chiar si in gluma, fie ca ai facut un gest (usor) deplasat, sigur ai trecut prin asta.

Ca sa eviti intamplarile de felul asta (trist, de altfel, pentru toata lumea implicata), poti sa aplici cateva chestii empirice, dar de mare succes.

Poti sa numeri pana la 10. Asta daca e ceva in the heat of the moment, si se asteapta un raspuns din partea ta sau a altcuiva. Alea 10 secunde te vor racori si te vor ajuta sa castigi timp in luarea unei decizii nu tocmai corecta.

Poti sa incerci sa te pui in situatia persoanei respective. Ai vrut sa faci o gluma, amintind de momentul in care prietena ta cea mai buna s-a intalnit cu un barbat insurat. Crezi ca e cazul s-o faci de fata cu restul prietenelor voastre, maritate toate, care ar putea s-o vada drept inamica?

Poti sa alegi o plimbare. Suna ciudat, dar in toiul unei discutii aprinse, o pauza e binemeritata. Se calmeaza spiritele, trece un pic de timp, se construiesc argumente logice si totul poate reporni de pe picior de egalitate dupa cateva ore/zile (depinde de la caz la caz).

Poti sa alegi sportul. Stiu ca-ti vine sa-ti pocnesti seful in nas uneori, dar un box sau niste gantere in sala iti vor ajuta cariera mult mai mult decat ar face-o impulsivitatea de moment.

Poti sa alegi un animal. Pe langa factorul „cute”, un caine sau o pisica te pot calma instant.

Sau poti, oricand, sa devii less of an asshole! Asta e calea cea mai usoara. Other people have feelings too, you know?

Sursa poza.

Lasă un răspuns